Ο 13χρονος hacker Dionuchc

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012.
Απόγευμα λίγο μετά τις 16.00. Το ραντεβού για την συνέντευξη έχει κλειστεί σε ένα ήρεμο cafe των νοτίων προάστιων της Αθήνας. Η συντακτική ομάδα του SecNews σε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ συναντά τον μικρό Διονύση, τον 13χρόνο πασίγνωστο (πλέον) Έλληνα hacker με το ψευδώνυμο “Dionuchc” – guru ,όπως αναφέρουν κάποιοι, στον τομέα της πληροφορικής και της τεχνολογίας. Η συνάντηση αλλά και η απόφασή μας για μια τέτοια συνέντευξη δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση, κυρίως <…>
λόγω του νεαρού της ηλικίας αυτού του παιδιού (κυρίως για λόγους προστασίας του).
Πρώτη εντύπωση:
Η αρχισυντάκτης του SecNews εντυπωσιάστηκε από την αρχική εικόνα του 13χρονου παιδιού. Ένα ιδιαίτερα συμπαθητικό,όμορφο σεμνό παιδί με ιδιαίτερα εκφραστικό χαμόγελο, εικόνα που ουδεμία σχέση έχει με τους “hackers” όπως τους έχει κάποιος στο μυαλό του. Η αρχική επαφή δύσκολη και διερευνητική, με τον Διονύση σε αμηχανία (ίσως λόγω της παρουσίας καμερών και μικροφώνων από την συντακτική ομάδα του SecNews). Αναμενόμενο για ένα παιδί 13χρόνων να έχει ανάμεικτα συναισθήματα (ίσως και λίγο φόβο) όταν η ξαφνική δημοσιότητα για υπόθεση σχετικά με επιθέσεις Hacking τον έκανε “πρωτοσέλιδο” σε blogs, ενημερωτικές ιστοσελίδες,κανάλια κ.α.
Γρήγορα η αρχική αμηχανία έδωσε την θέση της σε μία ήρεμη κουβέντα όπου ο Διονύσης άρχισε (δειλά-δειλά στην αρχή, πιο άνετα στην συνέχεια) να απαντά στις ερωτήσεις μας. Οι απαντήσεις του ξεκάθαρες, χωρίς προσπάθεια απόκρυψης των πραγματικων γεγονότων εκφρασμένες με αφοπλιστική ειλικρίνεια. Τα παραπάνω στοιχεία επιβέβαιωναν την αρχική μας διαπίστωση οτι πρόκειται για ένα 13χρόνο παιδί, ιδιαίτερα ώριμο για την ηλικία του, ευγενέστατο που δεν έχει απολύτως τίποτα να κρύψει. Τμήμα της συνέντευξης που μας παραχώρησε ο 13χρονος παρουσιάζουμε στο σχετικό video που ακολουθεί με ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ δηλώσεις που θα συζητηθούν (σ.σ. η φωνή και η εικόνα του 13χρονου έχουν υποστεί σχετική αλλοίωση για την προστασία του ανηλίκου) :



Πηγή: secnews.gr