Skype Video Chat: Πώς να χρησιμοποιήσετε τη νέα δυνατότητα του Facebook

Μπορείτε πλέον να πραγματοποιήσετε βιντεοκλήσεις στο Facebook, χάρη σε μία νέα δυνατότητα που παρέχει το Skype στο πασίγνωστο κοινωνικό δίκτυο.

Όπως δήλωσε ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg ένας γείτονας του τον είχε ρωτήσει εάν μπορεί να κάνει βίντεο κλήση στον εγγονό του στο Facebook, χωρίς να χρειάζεται να δημιουργήσει νέο λογαριασμό ή να κατεβάσει κάποιο πρόγραμμα.

Το αποτέλεσμα αυτού του ερωτήματος δεν είναι ακριβώς ότι περίμενε ο γείτονάς του, γιατί η νέα αυτή δυνατότητα απαιτεί την πρώτη φορά που θα το χρησιμοποιήσετε, να «κατεβάσετε» ένα πρόγραμμα. Στη συνέχεια στο «παράθυρο» της συνομιλίας θα σας ζητηθεί να επιλέξετε κάποιες ρυθμίσεις στο Flash.

Μετά από αυτό η λειτουργία είναι παρόμοια με εκείνη του Skype. Επιπλέον παρέχεται η δυνατότητα στον χρήστη να αφήσει ένα μήνυμα βίντεο εάν δεν απαντά ο άλλος χρήστης την ώρα που τον καλεί.Δείτε παρακάτω βήμα προς βήμα τη διαδικασία που απαιτείται για να το χρησιμοποιήσετε:


1.    Πριν συμμετάσχετε σε μια συνομιλία πηγαίνετε στον σύνδεσμο https://www.facebook.com/videocalling για να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας. Επιλέξτε το «Get started».


2.    Στη συνέχεια θα σας ζητηθεί να εγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα. Η επιλογή εγκατάστασης βρίσκεται στο εικονίδιο της βιντεοκάμερας στην επάνω δεξιά γωνία του «παραθύρου» συνομιλίας.

3.    Όπως συμβαίνει και με τις κανονικές κλήσεις στο skype, κανέναν βίντεο δεν εμφανίζεται εάν δεν απαντήσει στην κλήση ο άλλος χρήστης.


4.    Εάν το άτομο που καλείται δεν απαντήσει, τότε μπορείτε να αφήσετε ένα μήνυμα βίντεο, το οποίο θα εμφανίζεται στο πεδίο «messages», στο ίδιο σημείο όπου εμφανίζονται και τα μηνύματα κειμένου.



5.    Με τον τρόπο αυτό θα εμφανίζεται το βίντεο όταν αρχίσει η συνομιλία.