O Mark Zuckerberg έφυγε από το Google+

Στην ολιγόχρονη πορεία του το Facebook έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για τον τρόπο που διαχειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του. Ο ιδρυτής του, όμως, Mark Zuckerberg, απ’ ότι φαίνεται νοιάζεται για τα δικά του προσωπικά δεδομένα, καθώς έκλεισε το λογαριασμό του στο Google+ για να μην τον παρακολουθούν.

Μέχρι την Τρίτη το απόγευμα ο Zuckerberg ήταν στην κορυφή του Google+, με 21.213 followers και 39 φίλους. Σήμερα είναι άφαντος και έχει αντικατασταθεί στην κορυφή από τον Robert Scoble, τον άνθρωπο που επιβεβαίωσε πως ο Zuckerberg στο Google+ ήταν όντως ο αληθινός Zuckerberg.

Εκτός από τον Zuckerberg, και άλλες γνωστές προσωπικότητες στο Top100 του Google+ έκλεισαν τους λογαριασμούς τους, συμπεριλαμβανομένων των δύο ιδρυτών της Google Larry Page (14.798 followers, 0 φίλοι) και Sergey Bring (11.,629 followers, 0 φίλου), και του Google SVP of social networking Vic Gundotra (13.783 followers, 0 φίλοι).

Οι αλλαγές αυτές αποκαλύφθηκαν στον Google+ λογαριασμό του Sosial Statistics compiler Boris Veldhuijzen van Zanten. Πλέον στην κορυφή βρίσκεται ο Robert Scoble, με 43.131 followers και 3.645 φίλους. Δεύτερος είναι ο αμερικανός δημοσιογράφος τεχνολογίας Leo Laporte (42.875 followers, 389 φίλοι), τρίτος ο ιδρυτής του Digg Kevin Rose, τέταρτη η ηθοποιός Felicia Day και πέμπτος ο Tom του Myspace.