NLP: Μάτια

Λένε ότι τα μάτια είναι τα παράθυρα της ψυχής, κάτι που ισχύει και στη γλώσσα του σώματος καθώς η επικοινωνία με τα μάτια έχει τεράστια βαρύτητα. Τα μάτια και η γλώσσα τους είναι κλειδί στον νευρογλωσσικό προγραμματισμό.

Υπάρχουν δύο ειδών κίνηση που κάνουν τα μάτια.
  • Προμελετημένες κινήσεις
  • Αυθόρμητες κινήσεις


    Προμελετημένες είναι οι κινήσεις που μπορείς να διδαχθείς και να ελέγξεις.

    Πότε να κοιτάξεις σταθερά, πότε να κοιτάξεις όλο το δωμάτιο, για πόσο χρονικό διάστημα να κοιτάξεις, με ποια ένταση κτλ.

    Αυθόρμητες είναι οι κινήσεις που συμβαίνουν ασυνείδητα και χωρίς να μπορούν να ελεγχθούν όπως ο βλεφαρισμός ή η διαστολή τον κορών.

    Όταν βλέπετε διεσταλμένες κόρες ξέρετε ότι αυτό το άτομο είναι ενθουσιασμένο, σε εγρήγορση ή λύνει κάποιο πρόβλημα. Όταν βλέπετε κόρες σε συστολή σημαίνει πως ο άνθρωπος απέναντί σας είναι στεναχωρημένος ή θυμωμένος. Το ενδιαφέρον είναι πως υποσυνείδητα μας ελκύουν οι άνθρωποι με διεσταλμένες κόρες και όχι εκεί με κόρες σε συστολή και αυτός είναι ο λόγος που οι διαφημιστές φροντίζουν τα μοντέλα που χρησιμοποιούν να έχουν μεγάλες κόρες στη φωτογράφιση είτε με φυσικές μεθόδους είτε με Photoshop.

    Φυσικά όταν μελετάμε τις κόρες του ματιού πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν τις συνθήκες φωτός του χώρου. Ορίστε λοιπόν ένα μυστικό που γνωρίζετε αλλά δεν ξέρατε πως ξέρετε. Την επόμενη φορά που θα είστε με τον ή την αγαπημένη σας χαμηλώστε λίγο τα φώτα. Οι δικές σας κόρες και οι κόρες του άλλου προσώπου θα διασταλούν κάνοντας πιο ελκυστικό τον έναν στον άλλο.