Hacker παραδέχεται την ενοχή του για την παραβίαση των συστημάτων Πανεπιστημίου

Ένας 21χρονος άντρας από το Κάνσας παραδέχτηκε στο δικαστήριο ότι συμμετείχε στην παραβίαση των υπολογιστών του Κεντρικού Πανεπιστημίου στο Μισούρι.Όπως ομολόγησε, εκείνος και ένας άλλος άντρας ξεκίνησαν την επίθεση τον Μάρτιο του 2009, με σκοπό να αλιεύσουν βάσεις δεδομένων με στοιχεία μαθητών, προσωπικού και διευθυντών με σκοπό στη συνέχεια να τα πουλήσουν.
Οι δύο άντρες, οι οποίοι ήταν πρώην φοιτητές του Πανεπιστημίου, μετέφεραν επίσης χρήματα σε λογαριασμούς μαθητών και σε ορισμένες περιπτώσεις, άλλαζαν ακόμη και τους βαθμούς τους.

Ο δικαστής καταδίκασε και τους δύο άντρες για την παραβίαση του νόμου των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, καθώς και για την κλοπή στοιχείων ταυτότητας. Όπως ισχυρίστηκαν, χρησιμοποίησαν έναν ηλεκτρονικό ιό, τον οποίο εγκαθιστούσαν στους υπολογιστές μέσω ενός USB stick, γιατί όπως έλεγαν ήθελαν να δείξουν κάποιες φωτογραφίες από τις διακοπές. Στη συνέχεια οι επιτιθέμενοι αποκτούσαν απομακρυσμένη πρόσβαση στου μολυσμένους υπολογιστές και έκλεβαν δεδομένα, άνοιγαν την κάμερα και μεταφόρτωναν αρχεία.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε όταν ένας από τους δύο θα προχωρούσε σε πώληση 90.000 προσωπικών δεδομένων έναντι 35.000 δολαρίων.

Τέλος παραδέχτηκαν ότι κατέστρεψαν τους σκληρούς δίσκους με τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους όταν έμαθαν για τη σύλληψη, έτσι ώστε να μην χρησιμοποιηθούν εναντίον τους.
Το Πανεπιστήμιο από την πλευρά του δήλωσε ότι έχει ενημερώσει όσους έχουν επηρεαστεί από την επίθεση για να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα.