Ημερίδες Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εγκαινιάζει ένα νέο πρόγραμμα ημερίδων με σκοπό την ενημέρωση για τους κινδύνους του διαδικτύου, κυρίως λόγω των χρηστών που πέφτουν θύματα εκφοβισμού και εκβιασμού μέσω του διαδικτύου.

Στόχος είναι πάντοτε, σύμφωνα με το Υπουργείο η αρμονική και ασφαλής χρήση του διαδικτύου τόσο για τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς όσο και για κάθε πολίτη.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε αυτούσια τη δημοσίευση για τη νέα πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που απεστάλει σε ΜΜΕ και blogs:
“Με το παρόν θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για μια νέα πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα πλαίσια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο.
Ειδικότερα, η Υπηρεσία μας στα πλαίσια κοινωνικής πολιτικής και λόγω της εμπειρίας και τεχνογνωσίας της σε θέματα διαδικτύου, έχει προβεί στην οργάνωση Ενημερωτικών Ημερίδων σε διάφορα μέρη της χώρας ώστε οι Έλληνες πολίτες και ειδικότερα οι γονείς και τα παιδιά, να μπορέσουν μέσα από τη διαδραστική συμμετοχή τους στις εν λόγω Ημερίδες, να ενημερωθούν τόσο για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, όσο και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά τη πλοήγηση τους σε αυτό.

Στόχος των Ημερίδων είναι η ασφαλής διείσδυση του κοινού στις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα στο internet, που είναι μονόδρομος για όλες τις κοινωνίες.
Στα πλαίσια αυτής της πρωτοβουλίας, η Υπηρεσία μας προέβη στην παραγωγή σχετικού διαφημιστικού υλικού, με περιεχόμενο που αποσκοπεί στην αφύπνιση και πληροφόρηση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και την προστασία τους από τις παγίδες του Διαδικτύου.”
Οι Ενημερωτικές Ημερίδες ξεκινούν σήμερα στην Κω και ακολουθούν οι αντίστοιχες Ημερίδες σε Μυτιλήνη, Ρέθυμνο, Ιωάννινα και Κεφαλονιά.