“Ο φίλος μου έχει δεχθεί ηλεκτρονική επίθεση”

Μπροστά στην απογοητευτική πραγματικότητα, ότι το 30% του συνόλου των spam emails προέρχεται από το Hotmail, η Microsoft έχει προσθέσει τη δυνατότητα αναφοράς επιθέσεων “My friend’s been hacked!” (Ο φίλος μου έχει δεχθεί ηλεκτρονική επίθεση).

Το νέο χαρακτηριστικό βρίσκεται στο μενού “Mark us”, από όπου οι χρήστες αναφέρουν άμεσα στην υπηρεσία Hotmail παραβιασμένους λογαριασμούς.

Σύμφωνα με τον Dick Craddock της Microsoft,
“Όταν αναφέρετε ότι ο λογαριασμός του φίλου σας έχει παραβιαστεί, το Hotmail παίρνει την εν λόγω έκθεση και τη συνδυάζει με τις υπόλοιπες πληροφορίες από τη μηχανή ανίχνευσης για να διαπιστώσει εάν ο λογαριασμός έχει πράγματι παραβιαστεί. Αποδεικνύεται ότι η έκθεση που έρχεται από εσάς μπορεί να είναι ένα από τα ισχυρότερα «σήματα» στη μηχανή ανίχνευσης, δεδομένου ότι μπορεί να είστε ο πρώτος που παρατήρησε την παραβίαση.”Από τη στιγμή που κάποιος λογαριασμός αναφέρεται ως παραβιασμένος, ο λογαριασμός δε μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί από τον spammer.

Το χαρακτηριστικό χρησιμοποιείται για μερικές εβδομάδες και απ’ ότι φαίνεται έχει αρκετά μεγάλη επιτυχία.

Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να αποτρέπει τους πελάτες της να χρησιμοποιούν κάποιον κοινό κωδικό πρόσβασης όταν δημιουργούν λογαριασμούς Hotmail.